Stig och lys: tips och tricks för att effektivisera dina morgnar

College mode

Tips och tricks för att effektivisera dina morgnar

Bildens författare

jag är inte en morgonperson. Faktum är att om du letade upp “early riser” i ordboken, skulle du se ett fantastiskt foto av mig direkt under “antonymer.”

Det här var inte en stor sak i undergrad, förutom den sällsynta klassen 8:00 att ingen annan sektion är tillgänglig, jag lägger bara alla mina klasser sent på morgonen eller sent på eftermiddagen. Nu när jag jobbar från 9 till 5 kan jag dock inte längre gå ut ur sängen fem minuter före kl 11.

Så för mina andra nattugglor, här är några av mina favoriter tips och tricks för att göra mina morgnar så enkla och effektiva som möjligt. Låt oss kalla det 5P för produktiva morgnar! (Okej, de två sista är typ av överdrift … Jag märkte att de tre första tipsen började med ‘P’ och bestämde mig för att bli söt med det.)

1. Planera dina kläder.

plan-kostymer

Fotokredit: ELLE

Om du, som jag, är benägen att ifrågasätta dina kläder när du har klätt dig, är detta ett måste. (Jag vet inte, är det här verkligen rätt par skor? Skulle en annan skjorta passa bättre med dessa byxor?) Kontrollera väderrapporten innan du lägger dig, välj en outfit och nu är det viktigt, Försök. Jag valde definitivt kläder som såg fantastiskt ut på galgen men som var helt meh i själva verket är detta din chans att redigera och besluta om bästa möjliga permutation för din garderob.

Är du redo? OK nu häng den felfria ensemblen Och nej, upprepar jag, låt dig inte ändra dig på morgonen. Lita på att du valde något fantastiskt igår kväll!

Om det är för restriktivt, håll en lista över Testade och sanna klädkombinationer till hands, (jag har långa listor över godkända och slitna kläder i avsnittet “Anteckningar” på min telefon) så att du kan hänvisa till de saker du har använt tidigare.

2. Förpacka dina väskor.

Ryggsäck

Fotokredit: ELLE

Det finns inget värre än att dyka upp i klassen och / eller arbeta med den överväldigande insikten att du glömde att ta med dina läxor, en penna, en lunch eller USB-minnet för den viktiga presentationen. Om du slänger saker i din ryggsäck i en galen streck, är chansen stor att du går vilse något.

Tänk på alla saker du kan behöva nästa dag, hitta dem och lägg dem i din väska. På det sättet är du redo att gå och behöver inte förklara att du var sen för att du letade efter dina nycklar.

Jag började faktiskt förpackning av mina väskor på gymnasiet när han var i simlag och ofta träna på morgonen kl. Vem vet hur många gånger jag skulle ha glömt att ta med viktiga saker som att säga byte av underkläder, om jag inte hade packat det kvällen innan?

3. Gör ansiktet perfekt på fem minuter.

Smink

Det här är de produkter jag använder varje dag! Låter som mycket, men jag kan bära dem alla på 5 minuter! | Moisturizer, CC Cream, Primer, Cream Blush, Lip Balm, Eyeliner, Eyebrow Pencil, Mascara, Powder, Concealer, Eye Shadow

ah, smink. Jag menar, jag känner mig helt bekväm att resa ut offentligt utan en aning om det, men sanningen är att jag är mer självsäker när jag har min Makeup “utan smink”. Om du föredrar att göra utan, bra! Du är före spelet att komma ut genom dörren i tid. (Kom bara ihåg att ha åtminstone solskyddsmedel! Du kommer att vara tacksam några år senare.)

Om du, som jag, föredrar att de fortsätter att gissa om du är född med det eller inte, sätt ditt fem minuters ansikte på ett “T”. Mig supersnabb sminkrutin Det innehåller faktiskt en hel del produkter: SPF Moisturizer, BB Cream, Primer, Concealer, Cream Blush, Powders, Lip Tint + Balm, Eyeshadow, Eyeliner och Mascara. Jag minskade tiden genom att blanda fuktkräm, BB-grädde och foundation i stället för att applicera var och en separat. Jag använder också bara en neutral ögonskugga och väljer snabba och enkla läpptoner eller balsam över känsliga läppstift.

Kolla in de fantastiska tidigare CF-artiklarna om snabba skönhetsrutiner här, här och här!

4. Undvik “snooze” -relaterade katastrofer.

slumra

Bildens författare

Snooze-knappar … Vilket kärleks- / hatförhållande jag har med dig! Det är så lätt att slå “snooze” en gång till, bara för att dras upp ur sängen med ren adrenalin som pumpar genom dina vener när du inser att din slutprov startade … för tio minuter sedan.

Jag har provat olika väckningstekniker med olika framgång, se om de fungerar för dig!

  • Håll din väckarklocka borta från dig. Det här fungerar inte så bra för mig, för ibland hör jag inte alarmet! Inte bra. Men om ditt alarm fortfarande väcker dig när det är utom räckhåll, försök att placera det på en hylla eller på ett skrivbord där du fysiskt måste gå ut ur sängen för att stänga av det.
  • Använd ett radiolarm. Ljudlarm gör mig inte mycket bra – det monotona ljudet blöder bara i mina drömmar och är lätt att ignorera. Istället sätter jag mitt larm på en inställd spellista eller på radion. Att höra riktiga röster och en melodi väcker mig så mycket mer.
  • Försök inte lura dig själv med för tidiga larm. Min nyboende rumskamrat var super skyldig till detta – hon ställde larmet till 06:00 när hon var tvungen att stå upp klockan 9. Naturligtvis var hon inte helt nöjd med detta, särskilt eftersom hon alltid sov så bra att Jag skulle inte göra det. Vakna till och med för att stänga av dem! Som en vänlighet till dig själv och dina rumskamrater, bör du vana att ställa in alarmet för den tid du faktiskt planerar att stå upp. Det är riktigt trevligt att kunna stå upp och vara klar med det istället för att frukta snooze-alarmet!

5. Fortsätt med stretching.

Förlängning

Fotokredit: ELLE

När jag har fysiskt gått ut ur sängen är nästa steg att se till att jag inte kryper igen. Jag har upptäckt att omedelbart genom att göra en serie grundläggande sträckor – Jag rör vid tårna, sträcker mig mot himlen, sträcker triceps, gör en nedåtgående hund / uppåtgående hund, lägger till ett par lungor, det är otroligt uppfriskande! Det hjälper definitivt att bli av med den tunga, sömniga känslan som alltid drar mig mot min varma och bekväma säng. Dessutom minskar det värk och smärta som du kanske känt senare på dagen.

Om du har problem med att komma ihåg att göra dina sträckor på morgonen, försök att hålla din yogamatta bredvid din säng som en påminnelse!

Att du trodde?

Kämpar du också med morgonen? Är dessa tips till hjälp? Vad gör du för att påskynda dina morgnar? Tidiga vägar, några råd? Låt mig veta i kommentarerna!