Testade och testade: Bästa produkterna för fet hud (+ Min hudvårdsrutin!)

College mode

Bästa hudvårdsrutinen för fet hud: Favoritprodukter för fet hud, från rengöringsmedel till fuktkräm till serum

Min mamma har oljig hud och min pappa har fet hud så inte konstigt att du skulle få en fet hud. I det här fallet önskar du att två misstag gjorde det rätta och två fet hud resulterade i normal hud. En tjej kan drömma.

Hela mitt liv har jag testat produkt efter produkt för fet hud och det har tagit mig lång tid att skapa en bra hudvårdsrutin för mig själv. Min hudvårdsrutin är det viktigaste i mitt liv och jag överdriver bara lite.

Tidigare i veckan pratade vi om den bästa sminken för fet hudoch nu är det dags att tala hudvård för fet hud. Produkterna som jag ska visa dig är de bästa produkterna för fet hud som jag har använt och som verkligen har fungerat för mig. Vissa är dyrare och andra är relativt billiga. Enligt min mening skulle jag hellre betala ett högre pris för bra hudvårdsprodukter om jag vet att de fungerar för mig.

De bästa rengöringsmedlen för fet hud

Trasiga rengöringsmedel. Jag vet inte om du ska göra det, men jag gör det och det fungerar bra för mig. Det finns ett par rengöringsmedel för fet hud som jag verkligen tycker om som fungerar bra för mig, så jag vill visa er båda.

Den första av dessa är Bioré Deep Pore Charcoal Cleanser, som har pärlor som exfolierar din hud. Jag har många problem med mina porer och efter att ha använt detta rengöringsmedel kan jag verkligen känna en skillnad i porernas storlek och synlighet. Resten av mina produkter är mycket mjukare. (Eftersom det här är en exfolierande produkt är det bäst att använda den högst några gånger i veckan för att undvika att gnugga huden för mycket.)

Kolrenare

Biore

Det andra rengöringsmedlet som jag verkligen gillar är Cetaphil Gentle Skin Cleanser. Den här har inte mikrokulor som Bioré-rengöringsmedlet, men det skummar riktigt bra och återigen känns min hud mjuk och fräsch. Den är utmärkt för att ta bort överflödig olja på hudytan och är skonsam nog att använda varje dag.

Skonsam hudrengöring

Cetaphil

De bästa serumen för fet hud

Glossier Super Serums är min heliga gral för hudvård. Jag älskar att använda koncentrerade produkter som serum, men jag försöker verkligen hålla mig borta från produkter med mycket olja. Glossier-serum är superlätta och jag använder dem alla tre på natten så att det inte är något problem att lägga dem. Min hud känns aldrig tung efter att ha använt dem och jag har aldrig upplevt några klibbiga rester efter att ha lagrat produkterna.

För att lära dig mer om Glossiers andra fantastiska hudvårdsprodukter, kolla in vår fullständiga Glossier Skincare Review.

Ljusare superserum

Super serum

De bästa fuktgivare för fet hud

Jag använder två olika fuktgivare: en på morgonen och en på natten.

På morgonen använder jag denna Bliss fuktkräm. Den är oljefri och kontrollerar oljan på huden så att porerna inte blir utom kontroll. Det är superviktlöst och det är därför jag gillar att bära det på morgonen innan jag använder alla mina primers och sminkprodukter.

Bliss fuktighetskräm

Bliss fuktighetskräm

Den jag använder på natten är väldigt tjock och är inte gjord för fet hud. Du undrar förmodligen varför jag inkluderar det här. För det behöver vi en snabb hudvårdskurs (som några av er hudvårdspersonal kanske redan förstår):

Det finns i allmänhet två skäl till varför människor har fet hud. Antingen har du fet hud på grund av genetik eller så är din hud faktiskt för torr, så din hud producerar extra olja för att kompensera. Ofta kan det vara en kombination av de två.

Så som jag sa, på natten använder jag denna fuktighetskräm för att verkligen se till att min hud förblir hydratiserad över natten och kan återhämta sig från alla de matta produkterna jag använder under dagen om min hud blir torr. Jag älskar den här produkten och jag vaknar varje dag med mjuk, slät hud som inte är för fet.

natt kräm

Natt kräm

De bästa maskerna och skrubbarna för fet hud

Jag exfolierar ansiktet två till tre gånger i veckan (roterar med min Biore-rengöringsmedel, som också exfolierar) och använder en mask en eller två gånger i veckan.

Av en slump hittade jag den här poreskrubben hos Marshall och det har varit min favoritskrubb. Ibland, även om min hud är superklar och fläckfri, känns den lite “texturerad”, om det är vettigt. När det händer kommer jag att använda denna “perfekt pore” ansiktsskrubb som tar bort all död hud och rengör mina porer.

smutsiga jobb ansiktsskrubb

Pore-fect

På ansiktet av masken började jag nyligen använda denna filosofi pore borttagning mask. Som jag sa använder jag det en eller två gånger i veckan och det är väldigt uppfriskande för min hud. Jag gnuggar det över hela mitt ansikte som om jag använder en skrubba eller ansiktsrengöring och låter sedan det vara i ungefär femton minuter. När jag är redo att ta av mig fuktar jag bara händerna och gnuggar lätt masken tills den börjar tvätta sig. Resten tar jag bort med en tvättlapp. Det är en riktigt djup rengöring.

Poremask

Porextraktor

Bästa övergripande produkt för fet hud: vatten

Och naturligtvis kan jag inte glömma att nämna den viktigaste oljiga hudbanden enligt min erfarenhet: Vatten. Jag har funnit att dricka mycket vatten regelbundet är det bästa sättet att börja kontrollera huden och kan hjälpa till att minska oljighet. Det finns begränsad vetenskap om detta, men det är vettigt när du tänker på hur huden fungerar och hur vatten fungerar för att späda ut hudutsöndring. (Fullständig förklaring här.)

Jag älskar att dricka vatten och blandar det ofta med frukt. (Här är några bra recenserade vattendiffusionsflaskor som gör det till en lek.) Så om du inte gillar tråkigt gammalt vatten har du alternativ.

Vilka är dina favoritprodukter för fet hud?

Har du en produkt som du inte kan leva utan? Jag letar alltid efter nya saker att prova. Vad fungerar bäst för dig?