Topp 5 livslektioner jag har lärt mig från min tid som sorority kvinna

College mode

Delta Gamma vårdag 2018

Jag vet vad du tänker nog.

”En sällskap, verkligen? Är det inte bara ett sätt att forma högskolestudenter till kloner av varandra som bara bryr sig vem som har det bästa håret och vilken kille de ska gå till Sigma Apple Pie halvformellt med?! “

För att svara på frågorna ovan:

1. Ja, hej! Jag kommer alltid att vara den typ av tjej som kommer att beundra en annan systers stora hår. Hur gör hon det?!

2. Jag är inte riktigt säker på vad en Sigma Apple Pie är … men det låter gott! Kan jag få min med en extra cool piska, snälla?

Slutsats: Tillhörighet till en sällskap betyder många olika saker för många olika människor. Medan vissa tycker att det är ett sätt att följa en standard, andra tycker att det är en otrolig möjlighet som har och kommer att öppna många dörrar för dem.

Min erfarenhet? Jag har varit omgiven av många kvinnor, både i min organisation och inom det grekiska samhället som helhet, som har inspirerat mig med sin drivkraft, passion och medkänsla. Jag har träffat äldre systrar som har guidat mig genom saker så små som barndrama till lika stora som att byta karriär.

Just nu i historien tror jag att det är viktigare än någonsin att kvinnor har en plats vid bordet och en armé med bemyndigade kvinnor att styra.

Gruvan kom precis i Delta Gamma-guildform.

Nöjen och spel är verkligen en del av det grekiska livet, men att vara i en sällskap kommer inte utan sina livslektioner! Så här är 5 väldigt viktiga livslektioner som jag har lärt mig från mina college sorority år:

1. Det finns en tid och en plats för allt; Välj och välj dina strider med din huvudnivå.

Jag säger inte att alla dina idéer, åsikter och kommentarer inte är viktiga. Jag säger är de värda att säga? Och är de värda att säga just nu?

Det första jag berättar för människor när de frågar mig vad jag har lärt mig i det grekiska livet är när man ska prata och när man ska bita mig på tungan.

Sanningen är att det finns några saker som är värda att kämpa för, men det finns också många saker som kommer att gunga båten och orsaka mer problem än de är värda.

På allvar … är det verkligen nödvändigt att klaga på det par vita jeans som du en gång var tvungen att ha på dig vid ett rekryteringsevenemang? Nej. Ibland måste du * låta det passera *.

2. Du kommer inte att vara allas bästa vän, men lite ömsesidig respekt går långt.

Det är ingen hemlighet att det att vara i en sällskap betyder att vara omgiven av många olika människor, alla. Attans. tid.

Som i alla gruppinställningar är det naturligt att du inte är allas bästa vän, men det betyder inte att du inte behöver vara oförskämd mot människor heller.

Ni har alla valt detta broderskap, denna väg separat men med samma mål: att gå med i en organisation baserad på empowerment, kärlek och stöd. Om du inte kan hitta respekt i något annat, respektera det beslutet!

Och vem vet, kanske den lilla respekten kan leda till en riktig syster i din sällskap!

3. Underskatta aldrig värdet av att vara en stor liten talare.

Har du någonsin träffat någon du inte kunde prata med? Jag menar, har du någonsin känt att du bokstavligen talar med en tegelvägg, förutom att tegelväggen är en bättre talare?

Jag beskrev just “rundor”, den själssugande känslomässiga berg-och dalbana att behöva le trots smärtan att stå i klackarna hela dagen.

Detta är vad mitt broderskap lärde mig. Det finns två lösningar på detta problem:

1. Ta det mest besvärliga samtalet i ditt liv:

“Ja då … gillar du ägg?”

2. Flytta flickan:

”Jag vet att du nämnde att du är från Kalifornien! Det är fantastiskt, du vet att vi faktiskt har en syster från Kalifornien! Jag måste presentera er båda! “

Nio av tio gånger väljer jag att flytta flickan, vilken kommer att visa dig hur viktigt det är att vara en attraktiv kommunikatör. Jag menar, vad händer när du kommer in i arbetskraften och du inte kan prata om något annat än ditt CV i en anställningsintervju och andra ämnen är som att dra i tänderna?

4. När du ser en ledarskapsmöjlighet, tveka inte att ta den.

När jag gick in i sällskapslivet visste jag att jag ville göra något viktigt och vara en ledare hur jag än kunde. För andra är det att vara ledare något de är lite mer ambivalenta om. Enligt min erfarenhet ger sororiteter dig många ledarskapsmöjligheter … så dra nytta av dem!

Under mitt högre år har jag tjänstgjort två perioder som vice ordförande för medlemsutbildning, hanterat sociala mediekonton som vice ordförande för kommunikation för min skolas inter-broderskap samt vårt panhelleniska råd och satt som generalmedlem. i vår ära styrelsekommitté. och kommer att fortsätta rösta på nya medlemmar i sororiteten nästa höst.

Jag var och är ganska ambitiös när det gäller sällskapslivet eftersom jag brinner för det.

Det stora med att vara i en organisation är att ledarskap kommer i alla former och storlekar och kan falla i knäet om du tillåter det! Så när det gör det, ta tag i det. (Ser bra ut på ett CV också, folkens!)

5. Du kan alltid vara en förebild, oavsett vilken liten roll du spelar.

Oavsett om det är rollen som VP-medlemslärare, äldre syster eller engagerad syster, du är viktig och du spelar en roll i dina systrars liv.

Jag hoppas få en inverkan på mitt lilla systerträd på samma sätt som de äldre systrarna som kom före påverkade mig.

Generellt sett har det varit en värdefull upplevelse för mig att vara i en sällskap, men det är vad du gör. Så om du gör det, gör det du väg!

Jag vill höra från dig i kommentarerna nedan!

Vad har du lärt dig som kvinna från en sällskap? Vilken inverkan har det haft på dig?