Tre steg du måste följa för att hålla håret friskt på vintern

College mode

Som bäst sägs på Game of Thrones, “Winter is coming.” Nu kommer den tid på året då människor bär parkas, handskar och hattar för att skydda sina kroppar från kyla. Dessa tillbehör gör sitt jobb bra, men många glömmer det. en annan viktig sak som behöver skyddas mot kyla: ditt hår!

Hår, som alla andra delar av oss, är utsatt för skador och torrhet under denna kalla årstid. Här är tre tips för vinterhårvård så att dina lås ser fantastiska ut hela vintern.

1. Applicera en återfuktande hårmask / balsam

När vädret blir kallare torkar allt i kroppen. Så här fungerar världen när luftfuktigheten ute är låg och värmare är i full explosion. Det är lätt att märka när vårt ansikte eller våra händer blir uttorkade, men torrt hår det kan vara svårare att identifiera, särskilt om du aldrig har haft problem med det förut. Under dessa kalla månader behöver allas hår fukt för att få det att se ut och känna sig friskt. Ge tillbaka det till håret med en Djupgående hårmask och balsam.

Om du har oljigt hår som jag kanske du tänker, ”Men om jag använder superfuktande produkter ser mina rötter hemskt ut! Att jag måste göra? ” Jag är glad att du frågade. Här är det viktigaste hårspetsen för dig med oljiga rötter: Applicera inte balsam på dina rötter! Använd bara balsam på botten av 2/3 av håret. Det är populärt råd av en anledning – det fungerar verkligen.

När jag applicerar mitt balsam vill jag samla mitt hår mitt på mitt bak som om jag håller på att göra en hästsvans och applicera produkten varifrån mitt hår är bunden till ändarna. Jag har gjort det i flera år och mitt hår har aldrig varit friskare. Total spelväxlare!

2. Begränsa användningen av heta verktyg

Hårstylverktyg är både välsignelse och förbannelse. Ja, de är effektiva och användbara för att skapa frisyrer, men det är viktigt att tänka på den skada de orsakar håret. Upprepad exponering för höga temperaturer minskar hårets styrka och torkar ut den med tiden. Låt ditt hårgo-dry är det bästa sättet att göra det. Använd en hårhandduk i fem minuter för att suga upp det mesta av det ursprungliga vattnet, kamma håret och låt det torka. Enkelt så!

Det kan vara tråkigt att sitta och vänta på att håret torkar. Lita på mig, jag förstår helt överklagandet – du duschar innan en träff med vänner eller för en het dejt, och eftersom det är extremt oattraktivt att gå runt i kylan med vått hår, sätt på torken.

Om det är omöjligt att ta bort hårverktyg från din rutin har jag två rekommendationer. Först, begränsa användningen av heta verktyg till hårtork. Faktum är att du kan göra mycket när det gäller att lägga till lockar och struktur med bara en borste och en hårtork. Andra, använd alltid kall luft. Det kan ta längre tid att torka allt hår, men jag lovar att ditt hår kommer att se ut och känna MYCKET friskare till slut.

3. Testa en avtappad borste

Att borsta håret kan bli en komplicerad mardröm de flesta dagar, särskilt på vintern. Håret blir mycket spröttare denna årstid. Min hårborste är ständigt full av hår från november till februari. Det säger sig självt att det är ganska alarmerande att se hur mycket hår jag har tappat. Den ständiga spänningen som skapas genom att borsta håret (särskilt vått hår) kan ta sin vägtull över tiden.

Minska hårbrott med investera i en bra hårborste! En borste speciellt utformad för att avlägsna hår (se mitt val nedan) är ditt bästa alternativ. Dessa borstar har åtskilda borst för att minska påfrestningarna de skapar i ditt hår, vilket ger dig några snygga lås. De flesta är också säkra att använda på vått hår. Punktering!

Perfekta hårprodukter för vintern

Det här är några av mina beprövade favoritprodukter och verktyg som hjälper dig att hålla håret i toppform genom vintern.

Produkter: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Vilka är dina tips?

Hur håller du håret friskt på vintern? Berätta för oss nedan!