Vad man ska ha på sig i Seoul | Sydkoreas förpackningslista

College mode

Sydkoreansk förpackningslista för en två veckors resa till Seoul

Att packa för en fjärrsemester kan vara en mardröm. När man reser till andra sidan världen, särskilt för första gången, kan det vara en skrämmande uppgift att bestämma exakt vad man ska packa (och vad man ska lämna).

Oroa dig inte CF-läsare, för de närmaste dagarna kommer jag att börja på min första långväga resa.

Som du kan se från titeln på det här inlägget ska jag flyga till en av mina drömmål för första gången: Seoul, Sydkorea! Om du har följt mina inlägg vet du att jag är en stort k-pop-fan och upphetsad över koreanskt mode, skönhet och mat, så den här resan verkar länge försenad.

Med det i åtanke kommer jag idag att visa dig de viktigaste sakerna som jag tar med för att hålla min stil fräsch på min semester i Seoul.

Denna sydkoreanska förpackningslista med 11 delar innehåller alla bitar du behöver för en modern, feminin och funktionell semestergarderob.

(Obs! För att det här inlägget ska vara så exakt som möjligt är nästan alla bitar som ingår klädesplagg som jag faktiskt äger. Om produkten var slut i lager valde jag en liknande från samma butik när det var möjligt.)

(För mer inspiration från kapseldräkter, kolla in våra inlägg på Game of Thrones-stjärnan Sophie Turner, sångare Billie eilish, Skådespelerska Blake Lively Y Taylor Swifts pastellperiod.)

Saker att tänka på när du packar för en långväga resa

När du klär dig på en längre semester finns det många faktorer att tänka på. Det här är vad jag tog hänsyn till när jag planerade min kapselgarderob och förpackningslista i Sydkorea.

 • Tänk på vädret och vad du kommer att göra dagligen. Innan jag började packa, noterade jag hur vädret är i Seoul vid denna tid på året. Lyckligtvis är det varmt och soligt under dagen innan det svalnar på natten. Därför, när jag planerade mina kläder, såg jag till att ta med en neutral jacka som skulle gå med nästan allt i min resväska. Jag använde också denna logik på mina skor. Jag tar bara med mig två par skor på min 2 veckors resa: ett par vita sneakers och några fina sandaler för en mer elegant atmosfär. Det är inte nödvändigt att ta med mer än tre eller fyra par skor på NÅGON semester. Och kom alltid ihåg att ta med dina tyngsta föremål på planet!
 • Köp dina semesterobjekt under lågsäsong för att sänka kostnaderna för kläder och tillbehör. När jag först bokade min semester var jag orolig över bristen på sommarkläder som jag hade i min garderob. Att bo på Irland innebär att jag utsätts för fuktigt väder oftare än sol, varför min semestergarderob saknade ärligt innan jag gick och handlade efter varmt väderkläder. Jag har tidigare skrivit om hur man köper säsongsbetonade månader i förväg kan hjälpa dig att spara mycket pengar, och nu när jag har testat hypotesen till fullo kan jag bekräfta att de flesta sommarartiklarna nedan kostar mindre än $ 20 vardera. Poäng för min plånbok Y min garderob.
 • Håll dig till din egen känsla av stil och lyft den sedan. När du planerar en långdistansresa är det viktigt att du väljer nya semesterdelar noggrant. Du vill se till att det du köper för din semester passar in i din trendiga estetik och att de nya föremålen samordnar med resten av din garderob när du kommer tillbaka. Till exempel är jag ett stort fan av trenddrivet mode, så jag införlivade föremål som ett neongrönt bälte och casual skjortklänningar i mina semesterval. Jag älskar också blommiga och feminina bitar, så min rufsiga kjol och klänning passar bra in i min egen garderob. När det gäller att förbättra mitt utseende kommer jag ta några moderisker när jag är i Sydkorea. Jag skulle aldrig våga bära en fiskarmössa på Irland, men det är det första jag kommer att köpa när jag handlar kläder i Seoul. Ta risker och ha kul!

Sydkoreas förpackningslista / kapselgarderob

Sydkoreas förpackningslista - kapselgarderob för en resa till Seoul Sydkorea

Produkter, LR: Krämskjortklänning – Ganska liten sak, Vit skjortklänning med sidoslits – PLT, Blå skinny jeans – Topshop, vit jeansjacka – Nordstrom, neonbälte – PLT, Gul omlottklänning – Ny stil, Yellow Camisole Top – ASOS Design, Fila Disruptor Trainers – Urban Outfitters, Daisy Print Kjol – Oasis, Vita klackade sandaler – Topshop, Chain Detail Cargo Pants – Bershka.

Som du kan se ovan innehåller min Seoul-förpackningslista en fin kombination av min huvudsakliga modestetik: trendiga streetwear och flirtig femininitet.

Min sydkoreanska kapselgarderob innehåller följande grundläggande artiklar:

 • 2 bomullskjortklänningar, en kräm och en vit
 • 1 par blå skinny jeans
 • 1 vit jeansjacka
 • 1 neongrönt bälte
 • 1 gul klänning
 • 1 par vita sneakers
 • 1 par vita klackade sandaler
 • 1 flippy kjol
 • 1 gul kamisol
 • 1 par joggare

Uppenbarligen saknas vissa grunder i denna kapsel. Ett par vita t-shirts är alltid en bra satsning för en varmväderssemester, liksom en huvtröja för kvällen och kanske ett annat par byxor, men dessa saker är häftklammer snarare än prickiga bitar.

Så utan vidare, så kommer jag att designa min 11-kapsel när jag är på semester i Seoul City. Ta din hinkhatt och låt oss analysera den …

Sydkorea Look 1 Packing List: Daisy Dream

Sydkoreansk förpackningslista outfitidé med blommig kjol, gul topp, vita sandaler

För det första utseendet parade jag ihop min citronfärgade kavaj med en daisy print kjol och pålitliga Topshop sandaler för en rolig och flirta look för dagen.

Jag kommer antagligen ha på mig den här kläderna när jag går runt i Gangnam eller när jag letar efter de bästa K-Beauty-produkterna i shoppingdistriktet Itaewon.

Look 2: Seoul Sun

Sydkoreas förpackningslista outfitidé med orange klänning, överdimensionerad vit jeansjacka, vita sandaler

I morse efter är outfit en av de enklaste av partiet. Allt jag behöver göra är att ta på mig en liten gul klänning och vita sandaler och voila!

När natten kommer och temperaturen sjunker blir jag glad att jag tog med min pålitliga vita jeansjacka. Denna outfit är perfekt för att äta ute med vänner på en traditionell koreansk grill.

Titta 3: Ta på dig tröjan

Söta semesterutrustningsidéer - Sydkoreansk förpackningslista outfitidé med vit klänning, sneakers, neonbälte

Det finns inget jag älskar mer än en bra skjortklänning för att underlätta övergången från dag till nattkläder. Jag hittade dessa två klänningar i Ganska liten sak, och grädden i synnerhet är fantastisk eftersom den är gjord för långa kvinnor som jag.

Koppla bara ihop gräddklänningen med raderna för ett avslappnat och modernt utseende, eller gå mer modernt med klänningen med sidoslitsar och ett neonband. Insta redo på mindre än en minut!

Look 4: Jeans och en fin blus

Sydkorea letar efter natten med jeans, linne, överdimensionerad jacka, sneakers

Den här behöver ingen förklaring!

Varje tjej behöver en sådan look oavsett tillfälle, så para ihop en fin blus med dina favoritjeans, en basjacka och träningsskor för en söt och avslappnad outfit med jeans och en fin topp.

Denna kombination är lämplig för att promenera tillfälligt genom staden, eller den kan också användas när du är på sightseeing och njuter av stadens många sevärdheter.

Look 5: Seoul Streetwear

Streetwear-inspirerad outfit för Seoul med vita sneakers, svarta byxor, neonbälte

Slutligen tar jag streetwear till det yttersta med denna K-pop-inspirerade outfit.

För att få ut det mesta av din skjortklänning, varför inte binda sidorna med slitsar i midjan för att göra en helt ny t-shirt. I kombination med några BTS-inspirerade joggare, bandbälte och sneakers är detta utseende toppen av Seoul street och jag älskar det!

Vad tycker du om min sydkoreanska förpackningslista? Jag glömde något?

Har du någonsin haft problem med att packa för en långdistansresa? Vilket råd skulle du ge andra som försöker skapa den perfekta garderoben för semestern? Har du en publikationsförfrågan? Låt mig veta i kommentarerna nedan!