Varför att anta din naturliga hårstruktur på college är det bästa

College mode

Jag tillbringade 18 år av mitt liv efter en hårstruktur som inte var min.

När jag växte upp blev jag översvämmad av mode- och skönhetstidningar som ständigt främjade silkeslen rakt hår som dagens utseende. Överallt jag tittade såg jag kvinnor som liknade mig och kvinnor som inte fick beröm och uppskattning för sina raka lås.

Naturligtvis började jag gradvis hata mitt eget hår, en kinky lockig krona som inte såg ut som de skönhetsikoner jag beundrade.

Jag kämpade ofta med mitt hår på gymnasiet och strävade efter en look som var fysiskt omöjlig att uppnå med min hårstruktur. Jag hade dålig plattång efter dålig plattång, fruktansvärt tyg efter fruktansvärt tyg, försökte uppfylla de eurocentriska skönhetsstandarderna som de omedvetet införde på mig.

Det tog mig lång tid Jag började älska mitt hår när det lämnade mitt huvudoch mycket av denna förändring inträffade på college. Vid Howard University, ett historiskt svart universitet, omges jag av några av de vackraste, mest intelligenta och lockiga kvinnorna i landet. Varje dag är jag privilegierad att se otrygga kvinnor undertrycka konventionella skönhetsstandarder och har blivit inspirerade att omfamna min naturliga struktur.

Att ha möjlighet att fritt studera min kultur bidrog också till min önskan att vara naturlig. För många minoriteter är college verkligen första gången de har kunnat studera sitt folks historia och bekanta kulturella begrepp i en akademisk miljö med respekterade forskare.

För mig att känna till effekterna av den afrikanska diasporan på afroamerikansk kultur påverkade starkt min önskan att komma närmare mina rötter. När jag lärde mig att älska mina lockar lärde jag mig också om mina förfäders kamp för att bevara sin kultur. Jag kände mig som att bära mitt hår i en TWA (liten liten afro) var det minsta jag kunde göra för att hedra dem.

Naturligtvis gör den accepterande atmosfären i en högskolans miljö den experimentella aspekten av att gå naturligt lättare. Om det inte vore för mina klasskamrats och lärares fördomsfria natur, skulle jag aldrig ha kommit över mina naturliga hårsteg (hej kalt, blont hår från vintern 2014 och luddiga spetsfrisyrer från våren 2015 ).

Sammantaget är att gå naturligt en utomordentligt givande upplevelse, och att gå naturligt på college gör det hela värt det. Det har gjort det möjligt för mig att acceptera vem jag är och lära mig mer om min egen historia.

Tankar

Vad är några av dina erfarenheter av att acceptera din kultur på college? Har du naturligt hår? Vad fick dig att välja att bli naturlig? Låt oss veta i kommentarerna!